Home Nyheder Nyborg Slot renoveres for 351 millioner

Nyborg Slot renoveres for 351 millioner

0
SHARE

Ombygningen af Nyborg Slot bliver mere pompøs og dermed også dyrere end oprindeligt planlagt, fremgår det i en orientering fra styregruppen bag ombygningen.

Projektet, der støttes af A.P. Møller Fonden, Realdania og Nyborg Kommune, er udvidet til også at omfatte et 22 meter højt vagttårn, som slottet oprindelig var udstyret. Fra tårnet bliver der udsigt over Storebælt og Nyborg By.

Men samtidig fordyres projektet fra 280 millioner kroner til 351 millioner, skriver tv2.dk: ”Projektet sætter nye internationale standarder for museumsbyggeri og sætter Nyborg og Nyborg Slot på verdenskortet”, hedder det i styregruppens pressemeddelelse.

Vinderprojektet er tegnet af Cubo Arkitekter og omfatter også en ny udstillingsfløj, en ringmur og en ny broforbindelse til slottet. Oprindeligt havde Cubo Arkitekter tegnet ombygningen uden vagttårn, men i dommerkomiteen skrev juryen, at ’tårnet bør bearbejdes, så det styrker fortællingen om et fæstningsanlæg’.

Det nuværende tårn er ikke mere end 10 meter højt. I Middelalderen var det langt højere og en del af forsvarsværket. Fra toppen kunne man følge skibsfarten og eventuelle angribere på Storebælt.

Med præsentationen af projektforslaget starter den offentlige fase og arbejdet med lokalplanen for projektet. Det renoverede slot skal stå klart i 2020.

1.822.000 besøgte Nationalmuseet og slottene

150 år med dronning Ingrids svenske sommerslot

LEAVE A REPLY

five × 3 =