Home Nyheder Ny undersøgelse om blodpropper i luften

Ny undersøgelse om blodpropper i luften

6
SHARE

Det skyldes en større undersøgelse foretaget på Harvard University, som
offentliggøres i august-nummeret af det ansete amerikanske
medicinal-blad, Annals of Internal Medicin.

 

Det fremgår blandt andet af en undersøgelse, som bygger på 14 andre studier med i alt 4000 deltagere, at chancen for at få en blodprop, typisk i benet, er tre gange større for flyrejsende, og at risikoen stiger i takt med rejsens længde.

 

Hvis så blodproppen breder sig for eksempel til lungerne, vil det få en dødelig udgang. Man har også fundet ud af at risikoen stiger med 26 pct. for hver to timer.

 

Skrevet af Klaus Givskov

6 COMMENTS

 1. Lidt pussigt at man kun forsker i risikoen for passagererne. Piloterne må vel have nøjagtig samme risiko for blod propper, især med tanke på at de flyver oftere end passagererne.
  I dag har mange flyselskaber sparet den reservepilot væk som førhen altid var med.
  Hvis der findes en risiko den ene gruppe, så må den vel også være der for den anden. Sikkert godt lobbyarbejde fra flyselskabernes side.

 2. “Man har også fundet ud af at risikoen stiger med 26 pct. for hver to timer”

  Det er problematisk – det vil så sige, at man på en flyvning fra London til Los Angeles (på 11 timer) er så godt som sikker på at få en blodprop ?

  Nej vel !!

 3. Kære Stig

  26 % af f.eks 10 % er 2,6 % altså 12,6 % risiko efter 2 timer.
  26 % af 12,6 % er 3,27 % ialt 15,87 % efter 4 timer o.s.v…

 4. Piloter bliver pr.definition ikke trætte og de kan ikke få blodpropper. De kan sagtens arbejde til det fyldte 70år ( rullator-afhjulpet naturligvis )og 14 timers arbejdsdag er ikke noget problem. NOT!
  SÅ VÅGN DOG OP !!

 5. kære steen….tak for din matematiske udregning….men det er jo ikke hvad der står i artiklen: “…risikoen stiger med 26 pct. for hver to timer”….

 6. Kære Stig.

  Ja men du er jo nødt til at tage de 26 % af et eller andet.
  Du starter jo ikke med 26 % risiko og lægger 26 % til for derfter at have 52 % risiko. Så ville jeg nødigt flyve til LA eller Bangkok….. 🙂 Derfor min matematiske hjælp 🙂

Comments are closed.