Home Nyheder Ny Samsø-færge sættes i drift

Ny Samsø-færge sættes i drift

0
SHARE

Indsættelsen af den nye færge med plads til 600 passagerer og 110 personbiler forkorter rejsetiden med 25 minutter. Mandag den 13. juli sejlede M/F Kanhave sin jomfrutur på ruten, og fra tirsdag den 14. juli indgår færgen i den faste drift.

 
Indsættelsen af M/F Kanhave udgør en kraftig opgradering af serviceniveauet på linjen. Færgen har større fragtkapacitet end sin forgænger, og da der er tale om en såkaldt dobbeltender-færge, sparer man 25 minutters rejsetid hver vej. Den forkortede rejsetid skyldes blandt andet, at færgen kan tage biler og passagerer på i begge ender, hvilket sparer en vending udenfor havneindsejlingen. Om sommeren vil M/F Kanhave sejle 16 enkeltture alle ugens dage, mens den i vinterhalvåret vil sejle 14.

“Indsættelsen af M/F Kanhave udgør en markant forbedring af serviceringen på Hou-Sælvig-ruten, og vi forventer, at den forkortede rejsetid vil medføre en kraftig stigning i rejseaktiviteten. Med høj afgangsfrekvens og forbedrede forhold på ruten er det Nordic Ferry Services’ klare målsætning at bidrage positivt til udviklingen på Samsø”, siger passagerchef i Nordic Ferry Services, Ole B. Larsen.

Skrevet af Webredaktionen