Home Nyheder Ny lufthavnsstrejke i Grækenland

Ny lufthavnsstrejke i Grækenland

0
SHARE

airportDe græske lufthavnsansatte planlægger en fem dages strejke i næste uge i protest over regeringens udleasing af græske lufthavne.

Myndighederne besluttede at lease 14 lufthavne ud til tyske Fraport sidste år og overvejer nu at udbyde koncessionerne for yderligere 23 lufthavne.

Strejken, der er sat i værk af fagforeningen OSYPA, skal strække sig fra den 20. til den 25. juni og ventes at berøre både indenrigstrafik og regionale flyvninger, da lufthavnene kun vil køre med nødberedskab. Internationale flyvninger til de større lufthavne vil ikke blive berørt.

Aftalen med Fraport og den græske partner Copelouzos til 1,2 milliarder Euro, omfatter 14 lufthavne i populære turistområder, som f.eks. Korfu og Santorini. Det tyske selskab overtager driften ved årets udgang.

Privatiseringsselskabet HRADF har søgt en konsulent, som skal vurdere mulighederne for andre 23 lufthavne, og det har fået OSYPA til at frygte, at det vil resultere i afskedigelser.

“Privatiseringsselskabet fremturer med sine udsalg af de resterende regionale lufthavne og lukke dem, der ikke bliver solgt”, lyder det fra fagforeningen.