Home Nyheder Ny Lufthansa-strejke i morgen

Ny Lufthansa-strejke i morgen

0
SHARE

lufthansa-piloter-800x494For 13. gang siden april sidste år bliver der igen tirsdag pilotstrejke hos Lufthansa – denne gang rammes langruterne fra kl. 8 om morgenen til midnat.

Det er alle Lufthansa-piloter organiseret i fagforeningen Vereinigung Cockpit, VC, der i morgen ikke vil gennemføre langruteflyvninger med selskabets Airbus A380, A330/340 og Boeing 747. Ligeledes rammes Lufthansa Cargo i morgen af strejke.

Det er fortsat striden med Lufthansa om piloternes lønninger og pensionsordninger, der er baggrunden for strejkerne. Lufthansa siger, at man har givet mange indrømmelser til piloterne, men uden at parterne kunne enes.

De foreløbig 13 pilotstrejker hos Lufthansa siden april sidste år har mindst kostet flyselskabet 300 mio. euro, svarende til 2,2 milliarder kr. Pilot-fagforeningen VC har 5.400 medlemmer.

Lufthansa slås med øgede udgifter til pensioner og siger, at man må skære sine omkostninger for at reducere tab af markedsandele til europæiske lavprisselskaber samt i konkurrencen på langruter fra bl.a. Turkish Airlines og Emirates.