Home Nyheder Ny Euroseddel på gaden i dag

Ny Euroseddel på gaden i dag

0
SHARE

Den Europæiske Centralbank sender i dag en ny 50 Euro seddel på gaden. Nyt design og nye detaljer skal sikre den mod svindel.

Formålet med de nye sedler er at sikre valutaen mod svindel. Af samme grund har man udstyret dem med flere nye detaljer, der skal gøre dem sværere at kopiere, skriver tv2.dk.

”Detaljerne er de nyeste og bedste inden for sikkerhed. Det er en del af vores bestræbelser på at bevare Euro som en stabil valuta, som 338 millioner mennesker i Eurozonen bruger hver dag”, sagde Yves Mersch, bestyrelsesmedlem i Den Europæiske Centralbank, da sedlen blev præsenteret i juli.

Den Europæiske Centralbank har allerede sendt nye sedler for 5, 10 og 20 Euro på gaden. Den nye seddel betragtes som vigtigere, da der findes ni milliarder af dem, og cirka 46% af alle Euro-sedler, der er i omløb, er 50 Euro-sedler.

En af detaljerne er et gennemsigtigt ’vindue’, som viser Europa – en figur fra græsk mytologi. En lignende detalje finder man også på den nye 20 Euro-seddel.

Ud over at designe nye sedler besluttede centralbanken sidste år at droppe 500 Euro-sedlen fordi, den ’kan fremme ulovlige aktiviteter’, da få sedler betyder meget store beløb, som let kan flyttes. Den tages ud af brug med udgangen af 2018.