Home Nyheder Ny eftersøgning efter Atlantis

Ny eftersøgning efter Atlantis

1
SHARE

Det siger videnskabsfolk fra Leibniz Oceanografiske Institut i den tyske by Kiel, som opdagede naturkatastrofen under et togt med forskningsskibet Poseidon, som skulle udforske en naturkatastrofe, der skete samme sted for 50.000 år siden, skriver jp.dk.

Ved ulykken for 2000 år siden opstod en voldsom tsunami og stumper fra bruddet blev spredt over et område på 150.000 kvadratkilometer.

Placeringen passer godt med historien om Atlantis, den forsvundne by, som filosoffen Platon fortalte om for 2400 år siden. Det var et idealsamfund, som forsvandt ved en naturkatastrofe for mange tusinde år siden. De fleste har betragtet Platons fortælling som fantasi, men alligevel er der i årenes løb fremkommet talrige teorier om, hvor det ’virkelige’ Atlantis lå.

Nu må vi så imødese en ny bølge af teorier, fortællinger og ekspeditioner, som på baggrund af de nye opdagelser kan stedfæste Atlantis ud for Marokkos kyst.

Videnskabsfolkene fra Kiel nævner ikke Atlantis med et eneste ord.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

 1. Atlantis – et fyord for enhver geolog. Et guf-ord for rejsebureauer, som vil kunne holde liv i folks eventyrlystne rejsedrømme, idet det forsvundne Atlantis vil kunne placeres over hele jordkloden.
  I hvert fald i følge de mange videnskabsfolk, forskere og lægfok, som kom med deres bud på en placering af Platons Atlantis på Atlantiskonferencen i Athen i november 2008.

  Hvis vi skal være blot en smule seriøse, må vi holde op med at nævne ordet Atlantis ved den mindste anledning. Tænk blot på da Google introducerede Google Ocean sidste år.
  På samme måde med denne opdagelse.
  Det holder jo ikke tidsmæssigt, at tale om en katastrofe for 2000 år siden, som skulle have sænket Atlantis, når Platon for 2400 år siden skriver om Atlantis´ undergang, som værende sket for 11.500 år siden!

  Men godt at den græske filosof og statsmand Platon trækkes frem, for han er stort set eneste historiske kilde til Atlantis.
  Det er værd at studere hans 2 skrifter, dialogerne Timaios og især Kritias, hvor han beskriver Atlantis i mange interessante detaljer.

  Jeg arbejder i en lille gruppe, som på ren videnskabelig basis har fundet tilstrækkelige data til at begrunde en specifik søgning, men mangler sponsorer til det indledende togt, som skal verificere at der vitterlig er noget at komme efter.

  Går det som vi ønsker, vil Portugals turismeindustri få en gevaldig optur en dag!

Comments are closed.