Home Nyheder Nu kommer de kinesiske turister

Nu kommer de kinesiske turister

0
SHARE

I årets første syv måneder har der været 35.157 kinesiske overnatninger i Danmark,  en fremgang på næsten 19% i forhold til samme periode i 2009, viser de seneste overnatningstal fra Danmarks Statistik.

”Det er godt for omsætningen i den danske turismebranche, som  de seneste år har oplevet tilbagegang på de udenlandske markeder”, mener direktør Søren Leerskov, leder af VisitDenmarks aktiviteter i Asien. Med et gennemsnitligt døgnforbrug på ca. 2.400 kr. er kineserne nemlig blandt de turister, der bruger flest penge i Danmark og der er gode muligheder for, at Danmark kan få endnu flere turister fra Kina, mener han.

Tidligere var langsommelig dansk udstedelse af visa en stopklods for ekspansion i Kina.  Den danske visa-praksis er imidlertid blevet markant forbedret de seneste år, så tiden er til at fokusere på øget markedsføring i Kina. Og på øget samarbejde mellem de forskellige aktører i den danske og kinesiske rejse- og turismebranche om flere konkrete rejser til Danmark.

Den holdning deler SAS, der er en væsentlig aktør på det kinesiske marked.

”SAS har i årets første otte måneder haft en stigning på 10% i antallet af passagerer fra Kina til Danmark. Så potentialet for øget ekspansion er til stede nu”, siger Christian Hylander, chef for corporate & agent sales i SAS

Skrevet af Flemming Juul