Home Nyheder Novasol indsamler over 2,5 tons affald

Novasol indsamler over 2,5 tons affald

0
SHARE

blaavand4Lørdag den 17. september kom hundreder af frivillige for at bakke op om arbejdet for rene kyster ved feriehusudlejeren Novasols Coastal Care-event.

Det skete på mere end 27 locations i 10 europæiske lande. Blandt de frivillige var både medarbejdere, sommerhusejere, feriegæster og mange andre, som frivilligt brugte deres lørdag på sagen. Sammen fjernede de over 2,5 tons affald fra kystområder og søbredder i Europa.

Hvert år ender mere en otte millioner ton affald i havet, og det skader både havmiljø, – dyr og mennesker..

”Der er ingen tvivl om, at det er en vigtig sag, som vedrører os alle. Med Coastal Care forsøger vi at gøre vores lille indsats og støtte arbejdet mod det massive forureningsproblem,” siger Susanne Østergaard.

Servicechef hos Novasol, Susanne Østergaard: ”Vi er utroligt glade for den lokale tilslutning. Selvfølgelig fra de frivillige, men også fra forbipasserende. Fra hele Europa melder mine kollegaer om smil, opbakning og highfives fra både frivillige og fra de mennesker, der tilfældigt kom forbi.”

Cirka ét tons af det indsamlede affald blev fjernet fra danske kyster ved Kongens Lyngby, Gilleleje, Blåvand, Marielyst, Kramnitse, Spodsbjerg, Bakkerne havn på Bornholm, Stillinge, Gudmindrup Strand, Høve Strand, Lakolk strand på Rømø, Fjellerup og Kærneland på Als.

Størstedelen af dette var plastikaffald og massevis af cigaretskodder. Derudover fandt vi en masse  mærkelige ting, som en trafikkegle, en rusten cykel, en havestol og en mobiltelefon,” fortæller Tina Toft, som var en del af affaldsindsamlingen i Kongens Lyngby.

På Rømø havde man inviteret 55 børnehavebørn til affaldsindsamling, pølsehorn og masser af læring. ”De små hoveder fjernede over 50 kg affald fra Lakolk strand og lærte samtidig en masse om, hvorfor det er så vigtigt, at vi ikke smider affald på jorden,” fortæller Claus Atzen, kontorleder hos Novasol på Rømø, og fortsætter: ”Og så fandt vi en flaskepost fra en 11-årig Schweizisk pige!”