Home Nyheder Norwegian undgår strejke

Norwegian undgår strejke

0
SHARE

Formand for Norwegian Kabinforening (NK), Marit Lindén, er glad for, at arbejdsgiveren, Norwegian, ved årets lønforhandlinger nu giver garantier for, at der fortsat skal være norske arbejdspladser i selskabet.

 

”Kravet om fastansættelse omfatter nu også kabineansatte, samme garanti fik Norwegians piloter tidligere i år. Vi har givet Norwegian den nødvendige fleksibilitet, det har behov for ved etablering af nye baser i udlandet,” siger Lindén til norsk radio, NRK.

 

Norwegian undgår hermed sin første strejke i selskabets tiårige historie. Striden mellem de kabineansatte, organiseret i fagforeningen Parat, og Norwegian stået på siden juni.

 

Mæglingsforhandlingerne begyndte mandag morgen og havde frist til tirsdag ved midnat, men trak ud til klokken 2.30. Uden et forlig var 836 af fagforeningens 1.200 medlemmer klar til strejke fra i dag, onsdag.

 

Norwegian Kabinforening sagde, at dens medlemmer skulle arbejde for mange dage og i for mange timer.

 

Norwegian afviste, at dets kabineansatte bliver overanstrengt. ”De kabineansatte arbejder fem dage i træk og har så fem fridage. De arbejder i snit 16 dage om måneden med en gennemsnitlig arbejdstid på 7,5 timer,” sagde Norwegian.

Skrevet af redaktionen