Home Nyheder Norwegian tæt på lange distancer

Norwegian tæt på lange distancer

3
SHARE

Meget tyder på, at Norwegian vil købe den nye Boeing 787 Dreamliner til de nye ruter. Når Boeing fører i konkurrencen, er det ikke mindst takket være god kapitalhjælp fra de amerikanske myndigheder. Finansieringen af omkring 85% af købesummen bliver givet med statsgaranti. Det gør renteomkostningerne lavere end hvis hele kontrakten skulle finansieres på markedsbetingelser.

”Vi sidder netop i disse dage og forhandler leveringsdato for fly. Vi forhandler altid på to niveauer, vi ved, det er på den måde, man når de bedste løsninger. Vi har jo haft en stor forkærlighed for Boeing og kan ikke lægge skjul på det, men faktisk er Airbus en stærk ’runner up’”, siger Bjørn Kjos til den norske avis Aftenbladet.

Nye fly har betydeligt mere effektive motorer og vejer mindre end ældre maskiner. Besparelserne på flybrændstof giver ikke blot lavere driftsomkostninger. Til mange destinationer betaler flyselskaberne en afgift, der er baseret på udslip af drivhusgasser. Udviklingen af fremtidige miljøafgifter ser ud til at favorisere fly med lavt brændstofforbrug.

Skrevet af Flemming Juul

3 COMMENTS

 1. Tja,
  Dette emne er jo både set og hørt før hos Norwegian.
  Man har reklameret med København-Dubai direkte. Så viser det sig der kommer een ugentlig frekvens fra CPH,resten er via ARN, og det var dette der skulle konkurrere med De 5 ugentlige afgange SAS har.

  Nu har Norwegian jo i lang tid leveret udmeldinger diverse steder om, at nu skulle man til at beflyve oversøiske destinationer.

  Vi andre har gåert og tænkt: Med hvilke fly ?
  Og så er det jo en rigtig god idé at købe fly, der kan klare dette. Mig bekendt er det for stor en mundfuld for en boeing 737.Men hvor lang leveringstid er der mon på ex. dreamlineren, og er denne artikel endnu engang udtryk for det vi andre måske allerede har tænkt: Norwegian stikker blår i øjnene på sin evt. kundemasse ved at love langruter, når flykapaciteten til dette, har meget lange udsigter.

 2. Nu kom Norwegian jo med en direkte flyvning til Dubai, de sagde vist aldrig noget om de ville flyve hver dag.
  Nu er det at købe nye fly og ikke det samme som at gå ned og handle en ny bil, det tager lidt tid. Der er jo også noget der hedder wetlease, måske det er sådan de har tænkt sig at starte op, det behøver jo ikke at tage så lang tid!

Comments are closed.