Home Nyheder Norwegian sparer formue på olieprisen

Norwegian sparer formue på olieprisen

0
SHARE

norwegianLavprisselskabet har sparet over en milliard norske kroner ved at gamble på, at prisen på olie ville falde, skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Brændstof er blandt flyselskabernes største udgiftsposter, og det seneste år er verdensmarkedspriserne på olie cirka halveret. Udviklingen i prisen på olie og flybrændstof er tæt forbundet, skriver business.dk.

De fleste flyselskaber beskytter sig ved at aftale en fast pris for en del af deres forbrug op til et år frem, men Norwegians topchef Bjørn Kjos har haft succes med at satse på, at olien ville blive billigere.

Norwegian har regnet sig frem til, at selskabet har sparet omkring 1,3 milliarder norske kroner i brændstofudgifter det seneste år. Gevinsten fremkommer ved en sammenligning med den udgift, selskabet ville have haft, hvis man havde valgt at sikre sig mod prisudsving.

SAS valgte i sommeren 2014 at sikre prisen frem til februar i år til en pris på 110 dollars tønden, skriver Dagens Næringsliv. Prisen for en tønde olie fra Nordsøen er det seneste år faldet fra over 100 dollars til under 50 dollars.