Home Nyheder Norwegian presser SAS

Norwegian presser SAS

1
SHARE

Aktieanalytiker i Danske Markets Johannes Møller, vurderer i den svenske netavis di.se, at den nuværende situation med aggressiv vækst for Norwegian og et tilsyneladende handlingslammet SAS kan blive meget alvorlig for det store skandinaviske flyselskab, skriver business.dk.

 

Han beskriver det som en væsentlig trussel, hvis Norwegian kommer i gang med sine lavprisplaner på langdistancerne. Det kan tvinge SAS tilbage på dette område, hvilket kan få ydeligere negative konsekvenser for andre af SAS aktiviteter.

Ifølge Norwegians ejer, Bjørn Kjos, vil man etablere et nyt selskab til langdistanceflyvning. Det skal formentlig noteres på Stockholms Børs og danne baggrund for blandt andet flyvninger til USA for 1.500 kroner, men også med flyvninger til Bangkok og andre, givtige langdistancedestinationer.

 

SAS forhåbninger om at blive overtaget af Lufthansa mener Johannes Møller har ret lange udsigter, idet Lufthansa arbejder hårdt på lønsomhed for sine seneste anskaffelser, Austrian, Brussels og bmi, så med hensyn til SAS sker der formentlig ingenting i hvert fald de kommende 12 måneder.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. er det ikke lidt ligesom Ryanair og deres PR. Tomme tønder buldrer mest. Hvad er det lige der skal overbevise investorer om at det er en god idé at smide penge i luftfart og ikke mindst i et selskab som historisk set har haft særdeles vanskeligt ved at tjene penge på deres uhæmmede vækst. Har vi virkelig behov for at lukke SAS og overlade SCandinavisk luftrum til Norwegian og Cimber/Sterling ? og ikke mindst Ryanair og i givet fald hvorfor ? HVilke forbedringer vil det på længere sigt give de Skandinaviske passagerer ?

Comments are closed.