Home Nyheder Norwegian-piloter klar til strejke

Norwegian-piloter klar til strejke

2
SHARE

norwegian piloter70 piloter hos Norwegian i Norge, Sverige og Danmark kan fra på lørdag blive de første i stor pilotstrejke. Da Norwegian senest var truet af strejke betød det faldende billetsalg for 100 millioner kroner.

De 70 er hovedsagelig norske piloter i Norwegian Pilot Union med base i Oslo, men deres fagforening, Parat, har også udtaget Norwegian-piloter på baserne i København og Stockholm, oplyser kommunikationschef i Parat, Arve Sigmundstad, til Aftenposten.

Opgøret mellem Norwegian og de 700 piloter i Norden skal fra i morgen behandles af den norske forligsmand, Riksmekleren. Parterne har til midnat natten til lørdag til at finde en løsning – ellers starter Norwegians første pilotstrejke fra lørdag morgen.

Parat skal give arbejdsgiveren, Norwegian, fire dages varsel om optrapning af konflikten. Det vil sikkert ske, hvis parterne ikke finder et forlig. Dermed kan flere Norwegian-piloter i Danmark, Norge og Sverige komme i konflikt fra mandag i næste uge.

Norwegian og piloterne har i tre måneder forhandlet uden resultat om en ny overenskomst, Norwegian ønsker bl.a. at piloterne skal flyve mere, end de gør i dag.

Norwegian fik i sidste regnskabsår et underskud på over 1,2 milliarder norske kroner.

I et brev til piloterne skriver Norwegian bl.a. at frygten for strejke vil holde passagererne væk: ”Sidst vi var i samme situation (hvor Norwegians kabinepersonale i Skandinavien truede med strejke forrige år, red) tabte Norwegian over 100 millioner kroner. Det er meget alvorligt i en situation, hvor marginalerne er små, og hvor vi desværre ikke har meget ekstra at give,” skriver ledelsen i brevet.

2 COMMENTS

  1. Det vil sige, at Norwegian “kun” havde haft et underskud på 1,1 mia hvis ikke der havde været uro om strejker. Branchen er på vej ud i et område, hvor sikkerheden kan blive påvirket af fokuseringen på lave billetter. SAS outsourcer personale til Cimber uden at personalet kender betingelserne – forårsaget af bla Norwegians kreative forretningsmodel. Bekymrende.

  2. Hvor ignorante kan disse pilotene bli? Norwegian gikk med en milliard kroner i underskudd ifjor! Hvorfor skal ansatte i flybransjen holde på med disse idiotiske streikende hele tiden? Ingen andre bransjer gjør det! Vel, hvis man på død og liv skal begrave sin egen arbeidsplass, så velbekomme!

Comments are closed.