Home Nyheder Norske SAS-piloter strejker fra torsdag

Norske SAS-piloter strejker fra torsdag

0
SHARE

SAS-piloternes norske forhandlingsledere mener, at arbejdsgiveren fører sig frem med ’herskertaktik’. Mæglingen mellem piloterne og SAS fortsatte på overtid efter fristen udløb natten til mandag, men i morges kom sammenbruddet.

I første omgang blev det varslet, at to piloter fra Norsk Flygerforbund og Parat går i strejke mandag. Torsdag vil alle andre norske SAS-piloter følge efter, oplyser fagorganisationen Parat til dn.no.

LO-forbundet Norsk Flygerforbund og Parat-foreningen SAS Norge har mæglet på piloternes vegne med SAS som modpart. Jens Lippestad, forhandlingsleder for Norsk Flygerforbund, siger, at SAS har vist en manglende vilje til at komme piloterne i møde. Han kalder arbejdsgiveren ’arrogant’.

”SAS kunne have undgået en strejke, hvis de havde givet os samme betingelser, som vores kolleger i Danmark og Sverige, med nationale tilpasninger. Det er stærkt provokerende. Vi kan ikke acceptere denne del- og hersk-taktik fra SAS”, sier Jens Lippestad i en pressemeddelelse.

Heller ikke Jan Levi Skogvang, leder for SAS-piloterne i Parat, er imponeret over forhandlingsprocessen. Han er åben for at sætte sig til nye forhandlingsrunder, hvis det dukker et ’anstændigt tilbud’ op.