Home Nyheder Norske SAS-ansatte: Danskerne leverer ikke

Norske SAS-ansatte: Danskerne leverer ikke

3
SHARE

I den norske Finansavisen kritiserer formanden for den norske fagforening, John Lyng, de danske faglige organisationer for kun at ville gå seks pct. ned i løn i en kort periode fra august i år til februar 2010. Lyngs egne medlemmer har været klar til at arbejde gratis i langt større omfang, og den norske organisationsformand frygter nu at et sparediktat fra SAS-ledelsen vil ramme unødigt hårdt på grund af manglende medvirken fra de danske fagforeninger.

 

Hos en anden norsk fagforening, Norsk Luftfarts Funksjonærforening, er man mere afdæmpet. Her vurderer formanden, Asbjørn Wikestad, det er vanskeligt at sænke lønnen yderligere, hvis hans medlemmer overhovedet skal orke at arbejde i SAS. Til gengæld bør der satses på øget effektivitet og mindre sygefravær, siger Wikestad.

Skrevet af Christian Peschardt

3 COMMENTS

 1. Det er da typsik NKF og ikke fortelle hele sannheten. De sier en ting utad, men oppfører seg helt annerledes innad i SAS systemet. Falskt, kalles det! SAS betaler for unødvendig mange tillitsvalgte i NKF samt husleien for villaen de har i OSlo?? Er det rettferdig ovvenfor de andre SAS ansatte? Fei for egen dør først NKF !!!!

 2. Fuldstændigt rigtigt, Jason.
  Alle de faglige skal være i produktionen så de ikke forstyrrer ledelsen for meget.
  De skal lave alt de faglige i fritiden og på computere som ledelsen har adgang til.
  De kollegaer som har problemer må selv klare dem eller spørge om den faglige repræsentant kan tages ud af produktionen for at hjælpe, måske det også kan gøres i fritiden.
  Vi vil jo gerne følge Mats Janssons strategi, at overleve, så hvorfor ikke indføre interessetimer i SAS, al overarbejde er frivilligt, så hvorfor betale for det. Om du skiftjobber, kan de vel bare lave dit skift for en enkelt dag, og så kan du stille op som daglejer og håbe du får lov til at arbejde den dag. Sygeforsikringen skal også fjernes, arbejde er jo sundt og gør dig fri.
  Det er peanuts der betales for de fagliges aktiviteter i SAS, i forhold til hvad det ville koste hvis det samarbejde ikke fandtes.
  Istedet for at opføre sig som et lille barn, skulle MJ og du måske have en positiv holdning overfor det arbejde som de faglige udfører.
  Og undskyld at jeg bruger min fritid/interesse på dig.

 3. Det den kære formand fra NKF glemmer at fortælle er, at NKF har en overenskomst, der 29 % dyere end den danske….

Comments are closed.