Home Nyheder Norge skærper grænsekontrol

Norge skærper grænsekontrol

0
SHARE

oslo lufthavnKort efter Sverige annoncerede stramning af asylreglerne meddelte Norges regering tirsdag aften, at Norge også indfører skærpet grænsekontrol med virkning fra torsdag morgen, skriver nyhedsbureauet NTB.

Kontrollen skal omfatte færger til Norge fra Danmark, Sverige og Tyskland, ligesom kontrollen øges ved grænseovergange på land, skriver jyllands-posten.dk.

”Vi kan ikke vente, til det samme sker i Norge”, siger statsminister Erna Solberg og henviser til situationen i Sverige, hvor antallet af asylansøgere i år ender mellem 140.000 og 190.000. ”Derfor har vi sat gang i en række tiltag, men vi må også følge nøje med i, hvad andre lande gør og handle hurtigt”.

Rejsearrangører må fremover ikke medtage passagerer, som ikke kan legitimere sig, siger statsministeren til norsk TV2, ligesom der gennemføres kontrol af personlige papirer i busser og tog.

”Sverige varsler nu en række lovændringer. Et flertal af disse er enten allerede gældende norsk lov eller foreslået af regeringen her i efteråret”, påpeger Erna Solberg.

Det norske justitsministerium oplyser, at den skærpede kontrol i første omgang vil være i kraft i 10 dage.