Home Nyheder Nordtyskland klar med julemarkeder

Nordtyskland klar med julemarkeder

0
SHARE

Celle jul1Honningkager, pølser, glaserede æbler, julepynt, kunsthåndværk og duften af kanel, brændte mandler og Glühwein. Fra slutningen af november lokker over 2.000 julemarkeder landet over.

Den gamle bykerne i Flensburg med historiske husfacader og romantiske kaptajns- og købmandsgårde er rammen om julemarkedet, der starter 25. november. Med den store julepyramide på Südermarkt som centrum er der omkring 60 boder med kunsthåndværk, juleknas og julepynt, den berømte Flensburg punch, Glühwein, kakao og varme pølser.

Husums historiske bykerne er fint pyntet, og duften af Glühwein, lebkuchen og brændte mandler bølger i byens snævre stræder og rundt om Tine-springvandet på torvet. Fra 25.november kan man opleve julemarked i Husum og inden døre – i Husumer Weihnachtshaus – vises en omfattende samling af julepynt.

Julemarkedet i Heide – ligeldes fra 25. november – er kendt ud over Ditmarskens grænser som et af de hyggeligste. I de 40 boder i de julepyntede stræder og på Südermarkt kan man finde den rette julegave, varme fingrene på et krus dampende varm Glühwein eller bare indsnuse duften af jul.

Rammerne for Kiels julemarked er Holstenplatz og Asmus-Bremer-Platz, hvor de mange boder frister med verdensberømt kunsthåndværk fra Erzgebirge, ægte ”Christstolle” fra Dresden, trælegetøj, kulinariske lækkerier og meget mere.

Lübecks historiske bykerne er i sit fineste juleskrud og den 27. november kl. 16.30 ringes julen officielt ind med familiegudstjeneste i St. Marien-kirke. Herefter snor et lanterneoptog sig igennem den gamle by, og tusinder af lys tændes i shoppinggaderne. Adventstidens highlights er det store julemarked på rådhuspladsen, det historiske julemarked i gården til St. Marien-kirken, kunsthåndværkermarkedet i Heiligen-Geist-Hospital og ”Weihnachtswunderland” ved Obertrave. En nyhed er en juleudstilling i museumskompleks St. Annen, der viser julekrybber fra hele verden.

Juletid i Hamburg er lækkerier, lys, legetøj og kunsthåndværk! Fra 25. november står den på lysguirlander, grantræer og duften af brændte mandler. Oplev – blandt de ti meget forskellige markeder – det historiske julemarked på rådhuspladsen, eventyrskibene ved Jungfernstieg eller det erotiske julemarked “Santa Pauli” på Reeperbahn.

Fra 28. november lokker Bremens julemarked med 170 julepyntede boder. Med det 600 år gamle rådhus som kulisse regnes Bremens julemarked for et af de smukkeste. Fra markedet på rådhuspladsen fører en oplyst sti til Weser-floden. På Schlachte, Bremens flodpromenade, kan man opleve et historisk julemarked med middelalderstemning og gamle håndværk.

Fra 28. november er Neuer Markt i Rostock ramme om et af de største julemarkeder i Nordtyskland. De gamle patricierhuse og de imponerende kirker er perfekte kulisser. Der bydes på et mylder af boder med billedskærerarbejder fra Erzgebirge og glaskunst fra Thüringen, nyrøget fisk, pølser, honningkager, julebagværk og brændte mandler. Bag rådhuset er der middelaldermarked, hvor der serveres mjød, mens man kigger håndværkerne over skulderen, mens de arbejder.

Berlin stråler med omkring 60 julemarkeder på pladser og boulevarder, men også i sidegader, på museer, i kirker og på slotte. De største er i den gamle bydel Spandau, omkring Gedächtniskirche og på Alexanderplatz, de små, historiske jog designermarkeder og det eksklusive julemarked på Gendarmenmarkt er vidt forskellige og genspejler byens multikulturelle mangfoldighed.

Ni byer i Niedersachsen – Göttingen, Hildesheim, Braunschweig, Wolfsburg, Osnabrück, Goslar, Lüneburg, Hannover og Celle – lokker med stemningsfulde julemarkeder. Oplev f. eks. de historiske bykerner i Celle eller Hildesheim, gå en tur gennem juleskoven i Goslar med 150 meter høje grantræer eller slap af et par timer i Hannovers zoo, der forvandler sig til et vintereventyr.