Home Nyheder Nordmænd køber danske sommerhuse

Nordmænd køber danske sommerhuse

0
SHARE

 

Prisfaldene på de danske sommerhuse som følge af finanskrisen er over 30% og det får det velhavende broderfolk til at investere på den jyske vestkyst og på Djursland, skriver norske VG ifølge avisen.dk.

 

 

 

Der er en million kroner at spare ved at købe et kystnært dansk sommerhus i forhold til et tilsvarende norsk, men reglerne siger, at udlændinge ikke må fast ejendom i Danmark, med mindre man har ’en ganske særlig stærk tilknytning til Danmark’.

 

 

 

De seneste 10 år har kun 362 nordmænd søgt om tilladelse og 283 af dem fik lov – især på grund af særlig familiemæssig tilknytning. Over 80.000, der bor i Norge, har dansk familiebaggrund, oplyser Statistisk Sentralbyrå. Nogle er født i Danmark, har danskfødte forældre eller en eller flere danskfødte bedsteforældre.

 

 

 

Men det er ikke blot familiemæssig tilknytning, der er afgørende. Også erhvervsmæssig, kulturel og økonomisk tilknytning samt tidligere ophold i Danmark er gyldig grund. Samkøring af norsk og dansk statistik viser, at omkring 100.000 nordmænd opfylder kravene.

 

Skrevet af Flemming Juul