Home Nyheder Nordiske mestre i at holde ferie

Nordiske mestre i at holde ferie

0
SHARE
Foto: Bravo Tours.

Vi mener, at vi har brug for ferie. Vi påvirkes negativt på både hjemmefronten og arbejdspladsen, hvis vi ikke kommer væk med jævne mellemrum, viser en undersøgelse fra Expedia.dk, der sammenligner danskernes ferievaner med Sverige og Norges.

I Danmark er vi bedre end vores svenske og norske naboer til at holde ferie. Over 80% af danskerne holder mere end fire ugers ferie om året, mens det kun gælder for ca. 65% af svenskere og nordmænd. Danskerne er generelt glade for at fordele deres feriedage på både længere ferier og kortere weekendture, hvor mere end hver tredje svensker foretrækker én lang ferie.

Omkring en tredjedel af danskerne føler sig mere stressede, mindre afslappede eller bliver lettere irriteret over arbejdet, når der ikke er tid til ferie. Samtidig gælder det for kun hver femte adspurgte i Sverige og Norge. 52% af danskerne holder ferie allerede efter tre måneder, hvorimod 48% af svenskere og 38% af nordmænd sagtens kan vente seks til tolv måneder med den næste ferie.

Størstedelen af de adspurgte i de tre lande er enige om, hvor den næste rejse skal gå hen. Mellem 70% og 81% af de nordiske ferierejsende svarer nemlig, at den næste ferie sandsynligvis bliver i Europa.