Home Nyheder Nordeuropæere holder mest ferie

Nordeuropæere holder mest ferie

0
SHARE

star tour ferieEn global undersøgelse fra YouGov viser, at nordeuropæere har langt flere betalte feriedage end gennemsnittet – og udnytter dem.

Af 22 lande verden over er briterne dem, der påtænker at holde hele deres ferie i år (64%) eller hele ferien minus en eller to dage (75%). Tæt efter kommer arbejdstagerne i Danmark (71%), Tyskland (70%), Norge (65%) og Finland (65%).

Der er ikke den store sammenhæng mellem antal tildelte fridage og det antal, de ender med at holde. De nordeuropæiske lande i Top 5 ligger alle pænt over gennemsnittet (21 feriedage) for lovmæssige feriedage. Danske, tyske og finske arbejdstagere har alle 30 lovmæssige betalte feriedage.

Sverige skiller sig ud, idet kun 46% påtænker at holde hele deres ferie eller hele ferien minus en eller to dage. En mulig forklaring er, at 45% påtænker at overføre feriedage til næste ferieår. Til sammenligning påtænker kun 26% af briterne og 32% af danskerne af overføre ferie. I Norge er der 39%, som påtænker af overføre ferie.

Amerikanere holder mindre ferie end nordeuropæerne. I et af de få lande, hvor der ingen lovmæssige krav er om et minimum antal feriedage, siger kun 44%, at de planlægger at holde hele eller næsten hele deres ferie i år.

I Saudi-Arabien og Algeriet har gennemsnittet 30 fridage, men kun hhv. 51% og 48% vil bruge alle eller næsten alle feriedage.