Home Nyheder ’Mytteri’ hos Norwegian undersøges

’Mytteri’ hos Norwegian undersøges

0
SHARE

norwegian Boeing B787 DreamlinerFire kabineansatte i Norwegian forlod flyet i lufthavnen i New York, da kaptajnen ville flyve trods en voldsom snestorm.

Nu skal det norske luftfartstilsyn undersøge, om Norwegian overtrådte reglerne ved at flyve underbemandet fra New York til Stockholm.

Det var den 26. januar, kaptajnen og de kabineansatte kom op at skændes om hvor vidt det var sikkert at flyve på trods af uvejret. Da fire af kabinefolkene forlod flyet i vrede, gennemførtes flyvningen alligevel. At flyve med reduceret besætning er en overtrædelse af reglerne, hævder de norske luftfartsmyndigheder.

I en mail til Dagbladet lover Norwegians flychef Tomas Hesthammer at levere end udførlig rapport, men hævder, at flyvningen med fem kabineansatte til 196 passagerer opfyldte kravet om en fra personaler for hver 50 passagerer, skriver travelreport.se.

Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson pointerer, at JFK lufthavnen var åben og at andre selskaber fløj: ”Det er kaptajnen, som har hovedansvaret for sikkerheden ombord og det er ham, som bedømmer hvorvidt det er sikkert at flyve eller ej. Det er jo ikke kabinepersonalets opgave.

At de fire ikke fulgte kaptajnens instruktioner anser hun som meget alvorligt. De, der hoppede af, må blive på jorden til hændelsen er fuldt undersøgt.