Home Nyheder Motionsløbere alligevel på motorvejen

Motionsløbere alligevel på motorvejen

0
SHARE

Først måtte de godt. Så blev det forbudt. Og nu må motionisterne alligevel gerne løbe på motorvejen i Aalborg.

Transportminister Ole Birk Olesen besluttede i sommer, at der hverken må løbes eller cykles over Storebæltbroen. Det signal var ifølge Vejdirektoratet så tydeligt, at det også måtte berøre andre arrangementer, hvor motorveje er involveret. Det gælder bl.a. Aalborg Halvmaraton, hvor løberne krydser Limfjorden ved at løbe ad motorvejen gennem Limfjordstunnelen, skriver dr.dk.

Kovendingen glæder Palle S. Fogh, formand for DGI Nordjylland, der arrangerer Aalborg Halvmaraton. Han mener, at ruten gennem tunnelrøret er vigtig for løbet, og netop derfor søgte de om dispensation. Og fik den.

Ole Birk Olesen har sendt en skriftlig kommentar til DR Nordjylland: ”Jeg har valgt at følge Vejdirektoratets indstilling om at give dispensation til, at Aalborg Halvmaraton kan gennemføres med rute gennem Limfjordstunnelen, da Limfjordstunnelen ikke er den eneste forbindelse til og fra Nordjylland, og da Vejdirektoratet vurderer, at generne for den øvrige trafik i det korte tidsrum mellem 8 og 10 søndag morgen, hvor løberne skal passere tunnelen, er begrænsede”.

Med en godkendelse fra højeste sted vil det den 18. juni 2018 være lyden af gummisko og ikke gummihjul, der fylder det ene af de to tunnelrør under Limfjorden.

Husk passet på motionsløb

Løb med Kronprinsen

LEAVE A REPLY

2 + 2 =