Home Nyheder Minister insisterer på kortere ventetid

Minister insisterer på kortere ventetid

2
SHARE

sikkerhedskontrol.jpg sikkerhedskontrolVentetiden ved security i CPH skal bringes ned om det så skal ske ad politisk vej, lyder det fra transportminister Magnus Heunicke på basis af en redegørelse fra Trafikstyrelsen.

”Hvis der ikke er rettet op på det i august, kommer der et decideret pålæg fra os”, lyder det fra ministeren over for Ritzau.

Der har været fokus på ventetiden siden lufthavnen den 29. marts sammenlagde sikkerhedskontrollen for inderings- og udenrigspassagerer. Og der er kommet flere klager fra pendlere, som har oplevet forlænget ventetid, skriver jyllands-posten.dk.

”Jeg har talt med pendlere fra Nordjylland, Esbjerg og Bornholm, og de var alle utilfredse, og nu har vi så dokumentation for, at det er vel begrundet”, konstaterer ministeren.

Trafikstyrelsen har målt den gennemsnitlige ventetid i marts, april, og de første to dage af maj. Det viser, at ventetiden i 13% af målingerne var over 10 minutter, i 3,5% over et kvarter, og i 0,9% længere end 20 minutter. I det værste tilfælde ventede passagererne i snit 25,3 minutter på at komme igennem sikkerhedskontrollen.

Ministeren noterer sig, at de længste ventetider var på tidspunkter, hvor mellem syv og 14 af de i alt 18 spor i kontrollen har været åbne.

Lufthavnen erkender, at sammenlægningen ikke har fungeret tilfredsstillende, og man har derfor lavet særlige pendlerspor med ekstra personale.

2 COMMENTS

  1. Det er logik for alle at man ikke kan bruge en gennemsnitsventetid i en sådan måling. Man må måle hvor lang ventetiden er på de tidspunkter hvor der er mest travlt. Det andet giver ikke nogen mening.
    Det er ganske enkelt for dårligt at man ikke følger op fra politisk side på denne arrogante måde og monopolistiske adfærd der udvises fra CPH.

  2. Byt ut de dåliga banden så pax kan lägga undan sina saker i lådorna/bakkerne FÖRE de går fram till banden! Som det nu är kan man ju först lägga undan sakerna EFTER bandet börjar. Urdåligt!!

Comments are closed.