Home Nyheder Mindre nedgang for CPH i maj

Mindre nedgang for CPH i maj

0
SHARE

Kombinationen af mange helligdage i maj i forhold til maj sidste år og konkurser hos Cimber Sterling og Skyways betød, at passagertallet faldt med 0,7%.

”Når de to konkurser og fire helligdage ikke trækker passagertallet længere ned, viser det, at der er en fin underliggende vækst i flytrafikken. Samtidig viser konkurserne og faldet i indenrigstrafikken, hvor sårbar luftfarten er, og hvor vigtigt det er, at vi igen får bundet Danmark sammen – og Danmark sammen med udlandet igen,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavn.

Antallet af transferpassagerer og internationale passagerer stiger fortsat, mens Cimber Sterlings konkurs betød, at antallet af indenrigspassagerer faldt med 34,4%. Det lille fald i det samlede antal passagerer holdt op imod et fald i antallet af operationer på 10,2% understreger, at flyselskaberne fortsat er bedre til at fylde flyene.

På Top 10-listen medførte Cimber Sterlings konkurs, at Aalborg og Paris byttede pladser som nummer fire og fem. London, Stockholm og Oslo topper listen.

Skrevet af Flemming Juul