Home Nyheder Millioner til formidling om fisk

Millioner til formidling om fisk

1
SHARE

den blå planetDen Blå Planet er med i et forsknings- og formidlingsprojekt kaldet FiSK (Fisk, børn, Sundhed og Kognition), der har fået 17,9 millioner kroner fra Nordea-fonden.

I projektet deltager også Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, Nordsøen Oceanarium og Kattegatcentret om at give oplevelser med fisk og sundhed på en utraditionel og involverende måde.

”Danskerne spiser for lidt fisk. Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser 350 gram fisk om ugen, men danskerne spiser i gennemsnit kun halvdelen, og især børnene får for lidt fisk. I Kattegatcentret er vi glade for at deltage i det tværfaglige samarbejde, hvor vi sætter fisk, børn og sundhed på dagsordenen,” siger forskningsleder Lone Thybo Mouritsen fra Kattegatcentret, der er projektleder for formidlingen i projekt FiSK.

”I den faste udstilling på akvariet får gæsterne viden om biologi, udbredelse og bevarelsesstatus, men med projekt FiSK får vi en ny vinkel til formidling om havets liv som en nyttig og sund ressource,” siger Kai Frydendahl, vicedirektør på Den Blå Planet.

Projekt FiSK starter i marts 2016 og varer i tre år.

1 COMMENT

Comments are closed.