Home Nyheder Milliardunderskud og ny chef i Bombardier

Milliardunderskud og ny chef i Bombardier

0
SHARE

bombardier_cseriesDen canadiske fly- og togproducent kom ud af 2014 med et nettounderskud på 1,25 milliarder dollars – 8,2 milliarder kroner – mod et overskud året før på 572 millioner dollars.

Nettotabet i fjerde kvartal lød på ikke mindre end 1,59 milliarder dollars mod et nettooverskud i tilsvarende kvartal året før lød på 97 millioner dollars.

Den hidtidige president og CEO Pierre Beaudoin fratræder og efterfølges af Alaine Bellemare, som indtil fornylig var chef for United Technologies’ Propulsion & Aerospace. Koncernen oplyste samtidig, at man vil udvide aktiekapitalen med 600 millioner dollars og optage nye lån på 1,5 milliarder dollars.

“Nettounderskuddet i fjerde kvartal skyldes hovedsageligt særlige omkostninger i forbindelse med beslutningen om at stoppe Learjet 85 programmet”, lyder det fra selskabet.

Særlige omkostninger for året omfatter blandt andet 63 millioner dollars i forbindelse med reduktion af arbejdsstyrken sidst på året med 2.000 stillinger i Canada, USA og Storbritannien som led i den nye produktionsstruktur, samt 22 millioner i forbindelse med personalereduktioner på 1.700 besluttet i januar – hovedsageligt i Canada og USA.

Bombardier modtog 148 nettoordrer på C-serien, CRJ NextGen og Q400 NextGen – en stigning på 82,7% i forhold til de 81 nettoordrer i 2013. Der blev leveret 84 fly i perioden mod 55 året før.