Home Nyheder Milliardinvestering hos Stena

Milliardinvestering hos Stena

0
SHARE

Göteborg – Kiel overtager de meget moderne Stena Hollandica og Stena Britannica, som erstatter de nuværende fire færger, som i dag trafikerer Göteborg – Tyskland.  Stena Germanica og Stena Scandinavica opgraderes og flyttes til Karlskrona-Gdynia. Totalt, inklusive bygning af Superferries, stiger værdien til godt otte milliarder svenske kroner hvoraf investeringen i fartøjer stiger til fem milliarder. 

 For godt to år siden startede bygningen af to Superferries på værftet i Wismar og til maj skal den første indsættes mellem Hoek van Holland og Harwich.

 ”Vi gennemfører tre meget store satsninger på tre strategisk vigtige ruter. Vi er overbeviste om, at det bliver godt for vore kunder og noget som vil stimulere både passagerer og fragt på vores ruter”, siger Stena Lines adm. direktør Gunnar Blomdahl.

Den anden superfærge leveres til efteråret. På ruten Göteborg – Kiel betyder omlægningen, at trafikken samordnes med Göteborg – Travemünde da to fartøjer erstatter de nuværende fire som er i trafik mellem Göteborg og Tyskland. Da skibene er større end de nuværende betyder det at den totale lastkapacitet bliver uændret, samtidig med betydelige miljøgevinster. CO2-udslippet mindskes med ca. 30%.

Skrevet af Flemming Juul