Michelin-stjerner trækker gæster til Sverige

Hotell Borgholm på Öland.

Michelin Nordic Guide 2016 markerede Sverige som nordisk topscorer med 28 stjerner. Nu viser det sig, at de giver flere gæster end før.

Svensk mad af i dag er fulgt med den udvikling, som vi har set i Danmark med fokus på det nordiske køkken og gourmetoplevelser af høj klasse. Hotell Borgholm på Öland i Østersøen, fik en stjerne for første gang nogensinde og resultatet har været andet og mere end stolthed.

”Der har været en markant stigning i antallet af gæster, siden vi fik Michelin-stjernen. De kommer både fra nærområdet og langvejs fra. De gæster, der kommer langvejs fra, har taget vejen fra USA, Italien, Spanien, Tyskland og Danmark”, siger Owe Fransson, som sammen med sin hustru, chefkokken Karin Fransson, driver Hotell Borgholm.

Stigningen af gæster skyldes ikke mindst danskere, der godt kan lide maden og Borgholms klassiske vinkælder. Danskerne er stedets største kundegruppe efter svenskerne.

Hotell Borgholms restaurant er ikke det eneste sted i Kalmar-området, der oplever mange danske gæster og får fine udmærkelser. Madguiden White Guide kategoriserer bl.a. Halltorps Gästgiveri på Öland, som ’god klasse’ og Slottsrestaurangen i Kalmar som ’meget god klasse’. I Västervik ligger bl.a. restaurant Guldkant, som i White Guide får bedømmelsen ’også et godt sted’.

”Antallet af danske foodies vokser eksplosivt, og med den stjerneregn som faldt over Sverige i Michelin Nordic Guide 2016, blev der gjort positivt opmærksom på de svenske køkkener. Flere og flere danskere synes, det er værd at køre efter god mad i Sverige og arrangerer en overnatning i den forbindelse, så vinen også kan nydes” siger Anna Kron Boysen, PR Manager i Visit Sweden.

Michelin-guidens nye version, Michelin Nordic Guide 2016, havde det formål at få plads til de mange restauranter, der ligger uden for de store byer, og som i ligeså høj grad kan fortjene en stjerne.