Home Nyheder Mere dybtgående fejl i Dreamliner

Mere dybtgående fejl i Dreamliner

1
SHARE

Nye grundige undersøgelser fjerner fokus fra batterierne som den væsentlige årsag til Boeing 787 mange uheld gennem den seneste tid.

De amerikanske eksperter har i første omgang frikendt selve batteriet for at være årsagen til de brande, der har ramt Dreamlineren. Det er godt nyt for batteriproducenten GS Yuasa, men en ekstra hovedpine for Boeing, som risikerer længerevarende grounding af flytypen, skriver business.dk.

Batterinedsmeltningen på den Japan Air Lines Dreamliner, der førte til myndighedernes indgreb, skulle ifølge de japanske luftfartsmyndigheder stamme fra opladningen af lithium-ion batteriet. Hertil lyder det fra de amerikanske eksperter, at undersøgelser af dataoptagelserne fra flyet tyder på, at batteriet ikke oversteg sin kapacitet på 32 volt.

Det flytter fokus fra selve batteriet til de omkringliggende systemer og dermed svinder håbet om, at et simpelt batteriskifte kunne løse problemet.

1 COMMENT

  1. ..”Simpelt batteriskifte”: Vi taler ikke om en bil!
    Vi taler om et fly, hvor selve designet af de fysiske enheder og den elektriske infrastruktur forudsætter een bestemt batteritype.Så den ville ikke være klaret med en Jem&Fix-løsning..

Comments are closed.