Home Nyheder Medvind for Tysklands turisme

Medvind for Tysklands turisme

0
SHARE
Petra Hedorfer.

Efter et særdeles fremgangsrigt første halvår 2012 meddeler Statistisches Bundesamt igen en vækst for Tyskland som destination.

Fra januar til juli er der registreret 8,5% flere udenlandske overnatninger end i samme periode i fjor. Sammenlagt har Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) noteret over 38,7 millioner udenlandske overnatninger i årets første syv måneder. Den største andel, med over 29 millioner overnatninger, kommer fra Europa. Her nåedes et plus på knap 8%.

Holland, Tysklands vigtigste marked, har bidraget med en vækst på over 4%. Fra januar til juli registreredes knap 6,2 millioner overnatninger fra nabolandet. Med over 11% flere overnatninger er væksten fra Schweiz og Danmark helt i top. Også Østrig (plus 6,2%), Italien (plus 6,8%) og Frankrig (plus 4,8%) udvikler sig positivt.

”I 2012 regner vi med en vækst i antallet af udenlandske overnatninger på 2-3%. Med den økonomiske situation i Europa er den fortsatte udvikling af Tysklands incoming stærkt afhængig af forretningsrejsernes udvikling i andet halvår”, siger Petra Hedorfer, bestyrelsesformand for Deutsche Zentrale für Tourismus.