Home Nyheder Mange fly forsinket i København

Mange fly forsinket i København

6
SHARE

Personalet hos SAS Ground Handling i Københavns Lufthavn var i formiddags til fagligt møde, så alle fly, der betjenes af SAS handlingsselskab, var midlertidigt strandet, skriver ekstrabladet.dk.

Arbejdsnedlæggelsen skyldes utilfredshed med forhandlingerne om arbejdsforholdene, men arbejdet blev genoptaget kort efter klokken 11.00.

SAS Ground Handling sørger for bagagekørsel, trapper til flyene og bugsering flyene for SAS og flere andre flyselskaber.

Alle SAS-fly var ‘afventende’ på cph.dk, og passagererne måtte vente på informationer og situationen.

”Personalet har nedlagt arbejdet. Det er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, der startede klokken 9”, sagde Mariam Skovfoged, pressechef for SAS Danmark til pressen.

”Vi forventer forsinkelser i flytrafikken. Vi er ved at danne os et overblik over, hvor mange afgange, der er blevet ramt”, siger Kasper Hyllested, pressechef i Københavns Lufthavn til Ekstra Bladet.

6 COMMENTS

 1. Pudsigt at der aldrig er arbejdsnedlæggelser hos SGH på Arlanda eller Gardermoen, har de virkelig så meget bedre vilkår end kollegerne i Kastrup? Eller er der bare flere ballademagere der.

  • @Ole,
   I Danmark har vi den danske model, hvilket betyder at man som arbejdstager ikke er nær så godt beskyttet som man eksempelvis er i Sverige og Norge. Det er en løsning, specielt arbejdsgiverne er rigtigt glade for, da man nemmere kan afskedige folk under nedgangs tider og dermed hurtigere skære omkostningerne til. Det betyder dermed også at når der er opgangs tider så er virksomhederne hurtigere omstillings parate, de tør ganske enkelt gamble lidt og dermed ansætte tidligere end virksomhederne tør i eksempelvis Sverige.
   Dette betyder dog at vi i DK har givet arbejdstagerne nogle redskaber de kan benytte når de føler at arbejdsgiverne udnytter den danske model. Her er faglige møder et af de redskaber som arbejdstagerne, i øvrigt fult lovligt, kan benytte. Såfremt selvfølgeligt at der er visse betingelser tilstede.
   Så man kan på ingen måde sammenligne forholdene i Sverige og Norge med DK.

   • Bjørn, tak for dit indlæg. Jeg mener at den danske model helt klart er at foretrække frem for den svenske. Har boet og arbejdet i Sverige i snart 20 år, og den svenske model er alt for stiv. Det er næsten umuligt for unge mennesker at få et fast job. Jeg kan forstå at der har været en god grund til at de blev holdt fagligt møde, og det skal derefter min opfattelse være plads til den slags sålænge det ikke overdrives. Hvordan det er i Norge har jeg ingen anelse om.

 2. Ja Ole det tror jeg de har og frem for alt meget mere trykhed i ansættelse uanset hvem man arbejder for

 3. Der er nok ingen tvivl om at SGH medarbejderene på rampen i CPH er mere krigeriske end kollegaerne andre steder. Kender man dog bare lidt til ledelsen i SGH CPH, må man formode at de også spiller en væsentlig rolle i hele problematikken.

Comments are closed.