Madvarer som souvenirs fra ferien

Oste og olivenolie er blandt de mest populære souvenirs.

Dekorerede platter, nøgleringe og flamingodansende dukker er erstattet af olivenolie, lokale vine og krydderier som nutidens souvenirs, afslører Spies Rejsepanel, hvor 11.155 danskere er blevet spurgt.

”Men bør lige tjekke reglerne for at hjemtage madvarer fra udlandet. Specielt fra Det Fjerne Østen er der restriktioner. Af hensyn til flysikkerheden er det ikke tilladt at have mere end to liter olivenolie i bagagen”, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Top 10 over feriefolkets madsouvenirer (mulighed for tre svar): 1) Krydderier (39,7%), 2) Olivenolie (35%), 3) Lokale vine (22,7%), 4) Pinjekerner, valnødder, pistacienødder (20,1%), 5) Lokal spiritus (15,4%), 6) Oste (Manchego, halloumi, parmesan) (14,9%), 7) Oliven (12,2%), 8) Skinke (pata negra, Parma) (8,6%), 9) Likører fra lokalområderne (8,2%) og 10) Kager og lokalt bagværk (7,1%).