Madeksperimentarium

Horesta glæder sig over regeringens målrettede satsning på at udvikle dansk gastronomi. I sit Grøn Vækst-udspil, skriver regeringen, at den vil etablere et Madeksperimentarium, som skal fremme innovation og udvikling af restauranterhvervet og fødevarebranchen.


Eksperimentariet skal danne ramme om nye uddannelser og kurser, forskning og møder mellem fødevarebranchen, kokke og forbrugere. Desuden skal det være et samlingssted for udvikling af gourmetmad i verdensklasse. Madeksperimentariet skal komme til verden i et offentligt-privat samspil.

”Vi har meget store forventninger til initiativet, som vi har arbejdet hårdt for gennem flere år. Dansk gastronomi er kommet i verdensklasse, og den position skal vi forsvare og drage nytte af. Ikke kun til at styrke de dygtigste kokkes kundskaber yderligere, men også til at skabe innovation i samarbejde med landbruget og fødevarebranchen for at hæve niveauet i restauranterhvervet, og øge danskernes indblik i tilblivelsen af velsmagende og sund mad”, siger Lone Njor Hulth, adm. direktør i Horesta.

Skrevet af Flemming Juul