Home Nyheder Måneformørkelse på Kanarieøerne

Måneformørkelse på Kanarieøerne

0
SHARE

måneformørkelseNatten mellem den 27. og 28. september vil der være total måneformørkelse med højdepunkt klokken 2 og slutning ved daggry. De Kanariske Øer og især La Palma vil være bedst i Europa til at opleve fænomenet.

Hvert år har De Kanariske Øer 12 millioner turister og ud over sol og strand har øerne perfekte forudsætninger for at blive et førende turistmål for dem, der er vilde med astronomi. Som del af Verdensmødet for astronomientusiaster vil der fra 2015 til 2017 arrangeres forskellige begivenheder, der kombinerer astronomi med andre interessante emner, som musik, kunst, gastronomi og sport, med det formål at fremme interessen for astronomi blandt turisterne.

Den første begivenhed er Astrofesten i La Palma, der afholdes samtidig med den næste måneformørkelse. Astrofesten finder sted mellem den 25. september og 9. oktober. Her deltager både professionelle astronomer, astroturister og astrofotografer fra hele verden.

Blandt aktiviteterne på festivalen er den første internationale konference om natfotografering og en fotografirute, hvor deltagerne tager på en guidet tur på den nordøstlige del af La Palma. Turen omfatter besøg på observatoriet Roque de los Muchachos og stop på nogle af de bedste steder til naturfotografering.