Home Nyheder Lufthavne ønsker bedre tjek på sikkerhedstjek

Lufthavne ønsker bedre tjek på sikkerhedstjek

1
SHARE

Airport-security.jpgDe omfattende sikkerhedstjek er til gene for de rejsende, lyder det fra flere danske lufthavne, som savner begrundelser for flere af de EU-fastsatte regler.

I den ene lufthavn skal alle tage skoene af i sikkerhedskontrollen. Det skal de ikke i den næste lufthavn, hvor de til gengæld skal tage bælterne af. Ingen steder må man have cremer og flasker på over 100 milliliter med, skriver politiken.dk.

Johnnie Müller, der er sikkerhedschef i Københavns Lufthavn og formand for sikkerhedsudvalget i organisationen Airports Council International, som repræsenterer over 450 lufthavne i Europa, mener, at politikerne bør luge ud.

”EU lægger hele tiden lag på lag oven i den kontrol, som skal laves. Derfor vil det være formålstjenligt, hvis EU evaluerer, om de mange sikkerhedsprocedurer giver mening”, siger han.

For at kunne følge med reglerne og udsætte passagererne for mindst mulig gene har Københavns Lufthavn fordoblet antallet af medarbejdere i sikkerhedskontrollen fra 500 i 2007 til 1.017 i dag.

Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn, peger på, at passagererne nogle steder udsættes for grundigere tjek, end EU kræver. For eksempel er det kun et krav, at tage skoene af, hvis den detektor slår ud, som man skal gå igennem, men i adskillige lufthavne skal alle passagerer tage skoene af, fordi det gør det nemmere for sikkerhedspersonalet, og det er ikke i orden, mener Søren Svendsen.

I Billund Lufthavn lægger direktør Kjeld Zacho Jørgensen op til diskussion af, hvor meget de mange regler øger sikkerheden: ”Alle er enige om, at sikkerhed kommer før alt andet, men man må også spørge, om nogle af procedurerne mangler en konkret begrundelse”.

1 COMMENT

  1. Sikkerhedssystemet I CPH er der ikke noget at klage over, den er betydelig mere omhyggelig i Manila, her skal man tag endnu mere af og bliver undersøgt 3 gange før man når sit fly.

Comments are closed.