Home Nyheder Lufthavne glade for A380-besøg

Lufthavne glade for A380-besøg

6
SHARE

Det første besøg af en Airbus 380 i København, Stockholm og Helsinki tiltrak stor opmærksomhed – det gjorde det også i Oslo, men her havde Airbus faktisk i 2007 været på besøg med et af sine egne eksemplarer af kæmpeflyet.

 

Selv om det næste måned er tre år siden, at Airbus 380 kom i trafik hos Singapore Airlines, er der stadig stor interesse for at flyve med kæmpen. Det har foreløbig over seks mio. flypassagerer prøvet. Men rejsebureauerne kan fortælle, at det stadig er en efterspurgt oplevelse og at passagerer meget gerne vil bookes med dette fly.

 

Onsdagens besøg gav nærmest ubetalelig medieomtale af Lufthansa og det store Airbus-fly. Fx sendte TV2 News i Danmark direkte billeder fra sin helikopter ligesom mange pressefolk var på plads i lufthavnen for at se flyet indefra.

 

På København, Stockholm, Helsinki og Oslos lufthavnes hjemmesider er der reportager og fotos fra A380-besøget. Københavns Lufthavn omtaler besøget i sin pressesektion, hvor der er flotte store billeder. Lufthavnene i Stockholm og Oslo har direkte links til besøget fra forsiden af deres hjemmesider, mens man skal lede lidt længere på Helsinkis lufthavns hjemmeside for at finde billeder fra besøget.

 

Billund Lufthavn har også et par flotte fotos på sin hjemmeside fra flyets low pass i ca. 25 meters højde. Lufthavnen anslår, at op mod 4.000 interesserede var mødt frem for at se det enorme fly. På YouTube.com er der ligeledes masser af videoklip fra flyets besøg i de fem lufthavne.

Skrevet af Henrik Baumgarten

6 COMMENTS

 1. Jeg undrer mig blot over, at så mange ansatte i CPH pludselig havde tid til både at være på platformen under hele opholdet i de to timer A380 var der, samt masse sig rundt i kabinen…

 2. Hej jk. du snakker om noget du ikke ved noget om. aftalen var man kan gå over til flyver når man har frokost eller når man har fri. så klap hesten

 3. Hvor er det en plat kommentar JK. Det er jo specielt at se dette fly. Sidder du i arbejdstiden og skriver din kommentar, har du tid til det?

 4. Platform?. Den holdt ved gate c133.
  Nogle ansatte var der i embeds medfør, andre afholdt deres pause ved ankomsten/afgangen.
  Selvom jeg arbejder lige ved siden af denne gate, så jeg ingen kolleger der opholdt sig der i 2 timer.
  Yderligere er det første gang under min 12-årige ansættelse, at jeg har oplevet, at CPH ansatte har indfundet sig i et sådant omfang for at få sig en kigger.
  Jeg er sikker på, at der ikke var kunder, der ikke blev serviceret på rette vis.
  Hvis det er et fænomen der optræder hver 10. år eller som så, så revner ballonen nok ikke af den grund.

 5. Jeg ved ikke hvem JK er, men jeg tror ikke han arbejder i lufthavnen. For et eller andet fortæller mig, at han ikke har vidst hvad der egentlig skete derude bortset fra det, han har læst på diverse nyhedssites.

Comments are closed.