Home Nyheder London opgiver de røde dobbeltdækkere

London opgiver de røde dobbeltdækkere

0
SHARE

Londons nye borgmester Sadiq Khan vil ikke anskaffe flere af de moderne dobbeltdækkerbusser, der blev indført af hans forgænger for igen at få det britiske ikon i gadebilledet.

De såkaldte Routemasterbusser blev udfaset i midten af 2000’erne, fordi de ikke længere var tidssvarende. Det kunne daværende konservative borgmester Boris Johnson ikke lide. Han udskrev en konkurrence om en moderne version af den berømte bustype og fik over 700 designforslag. Den nye model blev sendt på gaderne i 2012, men nu bliver der næppe købt flere.

Borgmester Sadiq Khan gik til valg på blandt andet af opgive den nye dobbeltdækkerbus, der er dyr at producere og ikke så brændstoføkonomisk som ventet. Bussernes hybridmotorer, der kører på batteri og diesel, er allerede forældet og i øvrigt plaget af tekniske problemer, skriver politiken.dk.

Nordirske Wrightbus, der bygger de nye Routemastere, skal have tre millioner kroner per bus. Det er en halv million mere end en almindelig bus, skriver britiske medier.

Borgmester Khans nye plan for byens kollektive trafik sætter en stopper for anskaffelse af busserne. I stedet skal pengene bruges på renere udstødning fra de eksisterende bybusser og investering i busser, som har langt mindre forurenende motorer.