Home Nyheder London City Airport udvides

London City Airport udvides

0
SHARE

London_City_Airport-250x167Et projekt til 220 millioner pund – 2,2 milliarder kroner – til udvidelse af London City Airport er godkendt og kan give lufthavnen en kapacitet på 111.000 årlige flyvninger mod de nuværende 70.000.

Den forøgede kapacitet skal være med til at lette presset på Londons lufthavne, hvor det diskuteres, hvor en ny landingsbane skal etableres og indtil den kan tages i brug i slutningen af 2020’rne.

Projektet omfatter udvikling af den eksisterende infrastruktur for at øge kapaciteten og sikre flere starter og landinger i myldretiderne. Samtidig skal der åbnes for den nye generation af stilfærdige og mere brændstoføkonomiske fly, som har længere rækkevidde og ikke hidtil har kunnet benytte London City Airport.

Declan Collier, CEO for London City Airport: “Projektet skal afsluttes i 2023 med syv nye standpladser, en parallel taxiway og udvidelse af terminalen mod både øst og vest, som giver kapacitet til seks millioner passagerer om året”.

To tredjedele af passagererne i London City Airport er forretningsrejsende, der nyder godt af gode forbindelser til Londons kommercielle centre og fungerer som katalysator for udviklingen i East London.