Home Nyheder Løb med Kronprinsen

Løb med Kronprinsen

0
SHARE

Kronprins Frederik fylder næste år 50 år og inviterer hele Danmark til at løbe ’Royal Run’ mandag den 21. maj i landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg.

Der løbes distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km. De fem byer holder hele dagen lokale fester, hvor alle er velkomne.

Kronprinsen starter dagen i Aalborg med en One Mile. Herefter fortsætter han i Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One Mile, inden han slutter i København/Frederiksberg med 10 kilometer gennem hovedstaden sammen med alle, der har lyst til at være med.

“Jeg har altid holdt meget af sport og fysisk aktivitet. Det giver glæde, velvære og energi. Royal Run skal være et løb, der henvender sig til både de erfarne løbere og til dem, der binder løbeskoene for første gang, siger Kronprinsen.

Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF), fortæller, at planlægningen er i fuld gang:  ”I DIF og DGI har vi et mål om at få verdens mest aktive befolkning gennem ’Bevæg dig for livet’. Med en så stor løbefest er jeg sikker på, at vi både kan få sat gang i en stor folkelig fest og bevægelse i hele landet. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at arrangere en festlig dag i samarbejde med Dansk Atletik Forbund og de fem byer”.