Home Nyheder Limfjordsfortællingernes 7.sæson

Limfjordsfortællingernes 7.sæson

0
SHARE

Hver uge til og med uge 33 vil dygtige fortællere berette om Limfjordens natur, historie og kultur 30 forskellige steder i Limfjordslandet. Limfjordsfortællingerne arrangeres af Netværk Limfjorden og er opdelt i temaerne ’Den grønne Limfjord’, ’Den gyldne Limfjord’ og ’Den blå Limfjord’. Der er 31 fortællinger hver uge.

 

Limfjordsfortællingerne spænder lige fra historien om bæverne i Klosterheden og besøg på en af Danmarks ældste vingårde ved Løgstør til de gamle æbleskivepander på Danmarks Støberimuseum i Nykøbing Mors og historien om færgefarten mellem Sundsøre og Hvalpsund, der inkluderer en tur med færgen ’Mary’.

 

Limfjordsfortællingerne er det første eksempel i Danmark på ’storytelling’ i større skala, og hvert år kommer der nye fortællinger til. I år er der fem nye fortællinger i programmet. Det er fortællingen ’Fra stationsby til Per Kirkeby’, der handler om Aars. Desuden om Johannes V. Jensen Museet i Farsø, Trandum Kirke syd for Skive og om Danmarks ældste fungerende bilfærge, Venøsund. Endelig er der en ny Limfjordsfortælling på Stenbjerg Landingsplads i forbindelse med Nationalpark Thy.

 

”I 2011 var der mere end 5.000 deltagere til Limfjordsfortællingerne, og tilbagemeldingerne var særdeles positive. Gæsterne er begejstrede for konceptet med ’levende fortællere’, og vi får bekræftet, at Limfjordsfortællingerne er et temmelig enestående tilbud”, siger turistchef Alice Bank Danielsen, Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, der af Netværk Limfjorden er udpeget som koordinator af Limfjordsfortællingerne.

Skrevet af Flemming Juul