Home Nyheder Ølfestivaler som rejsemål

Ølfestivaler som rejsemål

0
SHARE

Det har fået hotels.com til at præsentere en række at den kommende sæsons festivaler i den kommende sæson, hvor de kan fungere som trækplastre til adskillige internationale destinationer.

 

I Danmark hyldes øllen på den årlige festival i København i maj, men også andre steder i landet byder på ølfestivaler som for eksempel den 4. september når Fur Bryghus i Nordjylland afholder Fur Ølfestival. Her er der mulighed for at smage en række forskellige øl til lyden af festlig live musik.

 

For 19. gang holder Stockholm sin øl- og whiskyfestival fra 30. september til 2. oktober og i weekenden 7.- 9. oktober. Festivalen huser 26.000 besøgende og giver mulighed for at stifte bekendtskab med flere bryggerier. Foruden det vanlige sortiment med cider og whisky udvides i år rom, tequila, cognac, vin og champagne.

 

Oktoberfesten i München startede i 1810 i anledning af kronprins Ludwigs bryllup, men er i dag verdens største ølfest. Sidste år kom 5,7 millioner mennesker fra hele verden til München og drak tilsammen 6,5 millioner liter øl. Festen falder i år 18. september til  4. oktober.

 

Tyskland kan også prale af verdens næststørste ølfestival, som finder sted i Stuttgart 24. september til10. oktober. Folkefesten havde debut i 1818 og var populær fra første færd med 30.000 besøgende og har i dag cirka 4,2 millioner besøgende.

 

Great American Beer Festival i USA finder sted i Denver, Colorado den 16. september. Festivalen har et udvalg af nogle af verdens bedste øl, og på Great American Beer School kan man tilegne sig viden om sin yndlingsøl og bryggerierne bag. 

Skrevet af Flemming Juul