Home Nyheder Lønstigninger til DSB-ansatte

Lønstigninger til DSB-ansatte

1
SHARE

Ifølge DR Nyheder er lønnen for statsansatte de seneste tre år steget i gennemsnit 13%, mens lokoførere, togførere og stationsbetjente hos DSB har haft en lønstigning på 27% siden starten af 2008, skriver business.dk.

.

Stigningen er større end i det private arbejdsmarked og overrasker professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet.

 

I forhold til andet kvartal 2005 er lønstigningen helt oppe på 42%, hvilket har givet grupperne af lokoførere, togførere og stationsbetjente i gennemsnit en årsløn på 441.000 kroner. Lønstigningerne har baggrund i den liberaliserede togdrift, siger tillidsmand for lokoførerne i Fredericia, Birger Naver, som påpeger, at lokoførerne ville gå til andre operatører, hvis ikke DSB havde sat lønnen betydeligt i vejret. Tidligere tjente lokoførere hos de private operatører mellem 100.000 og 150.000 kroner mere end hos DSB, men nu er lønniveauerne i balance.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Det ville være interessant at høre, hvorledes det forholder sig med pensions-bidraget for DSB ansatte, versus Arriva og DSB First. Statens pensions-bidrag er særdeles generøse og er næppe medregnet !!

Comments are closed.