Home Nyheder Kun lidt arbejde til kystlivredderne

Kun lidt arbejde til kystlivredderne

0
SHARE

Der var historisk få sikkerhedsaktioner i årets badesæson, som formelt sluttede onsdag aften, da Trygfondens kystlivreddere pakkede sammen for sidste gang i år.

Det blev samlet til 46.997 aktioner, som dækker over oplysning om bedre badesikkerhed, førstehjælp og livredning. 43.000 af dem var oplysningsaktioner, hvilket er 4.000 flere end sidste år.

Ifølge programchefen for vandsikkerhed i Trygfonden, René Højer, skyldes de få udrykninger det dårlige sommervejr: ”Ved gode somre oplever vi tusindvis af gæster på strandene. Vi har haft meget, meget få rigtige badedage i år, og det giver færre aktioner”.

Til gengæld har livredderne haft mulighed for at bruge tiden på at oplyse om bedre badesikkerhed. Det er en vigtig aktivitet, mener Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i Trygfonden Kystlivredning.

”Oplysning sikrer, at folk får sig en god dukkert. Det handler om at klæde dem godt på til at aflæse de forhold, de er på vej ud i, så de får en sikker og sjov oplevelse”, siger han.

Det dårlige sommervejr har også påvirket, hvilke sikkerhedsaktioner kystlivredderne er rykket ud til.

”Vi ser den typiske pallette af ulykker, men der en overrepræsentation af surfer-relaterede aktioner. Det skyldes, at vejret har været knap så indbydende til badning, men mere til vandaktivitet”.

Der har været 12 livreddende aktioner i sæsonen. Blandt andet omkom en kvinde efter at have fået et ildebefindende, men det lykkedes livredderne at genoplive hende.