Home Nyheder Kronborg frygter jernbane-renovering

Kronborg frygter jernbane-renovering

3
SHARE

DSB lukker dele af Kystbanen midt i den travleste del af turistsæsonen fordi strækningen skal gennemgå en omfattende renovering. I stedet indsætter DSB busser fra Rungsted til Helsingør.

Ifølge Helsingør Dagblad har slotsforvalter på Kronborg Erik Als henvendt sig til DSB med en opfordring til at finde en anden løsning: ”Jeg kontaktede DSB for nogle uger siden, da jeg blev informeret om planerne med lukning af dele af togdriften midt i den travleste turistsæson. Det vil skabe en negativ påvirkning af vores drift”.

Direktør for M/S Museet for Søfart, Ulla Tofte, har i Helsingør Dagblad kaldt DSBs løsning for en katastrofe for kulturinstitutioner og hele det øvrige turismeerhverv i Helsingør og omegn.

Erik Als har foreslået DSB at indsætte busser direkte fra København til Helsingør i stedet for at bede folk om at skifte fra tog til bus undervejs.

”Jeg har bedt DSB om at tænke denne løsningsmodel ind i deres planlægning, men jeg har ikke hørt noget fra dem. Derfor vil jeg meget snart kontakte DSB igen”, siger Erik Als til Helsingør Dagblad.

3 COMMENTS

  1. Ak ja en klassisk DSB handling. Sæsonsvingninger synes igen at være et ukendt begreb for DSB eller udvises blot en total ligegyldighed? På den anden side hvad ellers kan man forvente af DSB, som jeg i almindelighed og generelt anser som den største danske katestrofe siden Anden Verdenskrig!

  2. Er ikke fan af DSB, men formoder at det er i en periode hvor det har gener for færrest af deres egne pendler kunder ? Altså i sommerferie perioden. Og jeg tror strengt taget ikke at hverken Kronborg eller Søfarts museet har nogen som helst anelse om hvor mange af deres gæster der benytter DSB i denne periode, eller nogen anden periode af året, for den sags skyld.

  3. Kronborgs administration burde først feje for egen port og forbedre forholdene på slottet, som de senere år er gjort til noget af en turistfælde.

Comments are closed.