Home Nyheder Korsbæk på Bakken fik Havfrueprisen

Korsbæk på Bakken fik Havfrueprisen

0
SHARE
Formanden for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, til venstre, overrækker Havfrueprisen til Linda Pedersen og "oberst Hackell" fra årets prismodtager, Korsbæk på Bakken. Foto: Francis Dean/Dean Pictures.
Formanden for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, til venstre, overrækker Havfrueprisen til Linda Pedersen og “oberst Hackell” fra årets prismodtager, Korsbæk på Bakken. Foto: Francis Dean/Dean Pictures.

Ved åbningen af Skandinaviens største rejsemesse, Ferie for Alle, denne weekend i Messecenter Herning, modtog nyskabelsen ’Korsbæk på Bakken’ Årets Havfruepris, der for 14. gang blev uddelt af Danske Rejsejournalister for at hædre indsats for dansk turisme.

Den 19. udgave af Skandinaviens største rejsemesse åbnede fredag morgen i Messecenter Herning.

Ved den flotte og hyggelige åbning, der blevet overværet af ca. 400 udstillere, uddelte Danske Rejsejournalister vanen tro to priser.

For 14. gang blev Havfrueprisen overrakt. Den gik i år til nyskabelsen ’Korsbæk på Bakken’, der åbnede sidste år med en lang række af de kendte huse og kulisser fra den ikoniske danske TV-serie Matador.

Åbningen af ’Korsbæk på Bakken’ betød ifølge formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, en stigning i besøgstallet sidste år på Bakken med 20%.

Havfrueprisen gives f.eks. til et firma der har gjort noget særligt for dansk turisme. ’Korsbæk på Bakken’ er skabt af den kendte teltholder Torben ’Træsko’ Pedersen, der også står bag Cirkusrevyen. Han var selv på ferie og kunne derfor ikke være til stede i Herning – til gengæld tog hans datter, Linda Pedersen, sammen med en af de kendte Korsbæk-figurer, oberst Hackell, imod prisen.

Også ved åbningen af Ferie for Alle blev prisen Årets Rejsejournalist uddelt, i år for 10. gang. Den gik i år til journalist Lars Johansen fra Berlingske Tidende for hans seriøse, vidende og faktafyldte rejseartikler gennem årene.

Fra før åbningen kl. 10 fredag af Ferie for Alle stod hundredvis af besøgende i kø for at komme ind. Messen er åben gennem weekenden og forventes også i år at tiltrække over 60.000 besøgende.

Ferie for Alle har i år 1.169 udstillere fordelt på 14 haller. USA er årets Partnerland og USA’s ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, var blandt talerne ved åbningen af Ferie for Alle.