Home Nyheder Kontrol af Boeings bogføring

Kontrol af Boeings bogføring

1
SHARE
SONY DSC
SONY DSC

Flyproducenten Boeing skal granskes af den amerikanske finansinspektion SEC med fokus på bogføringen af selskabets flytyper B 787 Dreamliner og B747, skriver Bloomberg News.

SEC, USAs finansinspektion Securities and Exchange Commission, vil angiveligt kontrollere, hvorvidt selskabet har oplyst sine omkostninger og forventet salg korrekt for de to flytyper.

Mere præcist gælder kontrollen den langsigtede lønsomhed for flyene og hvordan det er bogført. Særlige regnskabsmetoder bliver normalt tilpasset i flybranchen på grund af meget store startomkostninger for flyproducenter.

Boeing har muligvis lavet prognoser for den langsigtede lønsomhed, som kan være i strid med gældende lovgivning, skriver travelreport.se.

Boeings aktier faldt med 12%, da nyheden blev udsendt.

1 COMMENT

  1. Trist at det er gået sådan ned ad bakke for et engang stolt og innovativt firma. Ligesiden sammenlægningen med Mc- Donnell Douglas i slutningen af 90 erne og flytningen af hovedkvarteret fra Seattle til Chicago, har alt drejet sig om hurtig profit og omkostnings reduceringer.
    Da B 787 skulle udvikles vill Ledelsen ikke investere det som var nødvendigt. Udviklingen af de nye løsninger, og omkostningerne for dette blev lagt ud til andre firmaer i bl.a. Japan og Italien, Vinger og Flykrop. overskriften for hele projektet har bare været at det skulle udvikles og fremstilles billigst muligt, så betyder det ikke så meget at flyet har svært ved at leve op til det som blev lovet.
    Et discount produkt blev født.

Comments are closed.