Kokkenes VM gik til Norge

Kenneth Hansen.

Kenneth Hansen.

Danske Kenneth Hansen, køkkenchef på Svinkløv Badehotel, var spået en podieplads ved VM for kokke, Bocuse d’Or. Efter en tæt konkurrence blev det dog Norge, der fik guld, USA tog sølv og Sverige bronze.

”Det er et enormt pres at konkurrere ved Bocuse d’Or, og det er små detaljer, der afgør, om man når helt til tops. Kenneth og hans team leverede en flot præstation, men manglede det sidste for en plads på podiet”, fortæller Horestas formand Jens Zimmer Christensen, der fulgte finalen i Lyon på tæt hold.

Det ændrer dog ikke ved, at Kenneth Hansen ved at have kvalificeret sig til finalen er med til at fastholde dansk gastronomis position i verdenseliten, påpeger Horesta-formanden.

”I dag kommer mange turister til Danmark for at stifte bekendtskab med vores gastronomi. Det betyder, at vi har fået et turismefyrtårn, som er med til at brande Danmark og skabe vækst. Vi har tal, som viser, at der over en treårig periode er blevet skabt 10.400 nye jobs i restaurantbranchen”.