Home Nyheder Københavns Kommune bremser Tivoli-forlystelse

Københavns Kommune bremser Tivoli-forlystelse

0
SHARE

cav160120Fatamorgana-and-Orient-Render-1mbTil sommer skal Tivolis nye forlystelse ’Fatamorgana’ være klar, men nu er der sat en stopper for opførelsen af den høje forlystelse.

Tivoli har hejst et 43 meter højt tårn på plads, uden at have fået tilladelse fra Københavns Kommune. 20. januar fik Tivoli et såkaldt standsningspåbud af kommunen, siger serviceområdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen Anne-Sofie Degn.

”Der er ikke givet en byggetilladelse endnu, og så skal man jo ikke begynde at bygge. Miljøundersøgelsen er stadig i gang, og vi har netop sendt en høring ud til alle naboerne, som vi venter svar på”, siger hun til jyllands-posten.dk..

”Den 20. januar sagde vi, at de ikke skulle bygge. Og nu har vi så igen fredag påpeget, at de skal standse byggeriet, hvilket de har gjort”.

Ifølge en pressemeddelelse fra Tivoli har man fået en dispensation fra kommunen. Her modtog man fra Teknik- og miljøforvaltningen: “Tilladelse til påbegyndelse af opførelsen af Fatamorgana”.

”Vi undrer os over man kan trække en dispensation tilbage, når størstedelen af forlystelsen er leveret og monteret”, siger Dorthe Weinkouff Barsøe, underdirektør for Brand og Kommunikation i Tivoli. ”Vi er ærgerlige over processen, men følger naturligvis standsningspåbuddet.