Home Nyheder København blandt de bedste sportsbyer

København blandt de bedste sportsbyer

0
SHARE

sportDanmarks hovedstad ligger godt fremme i feltet af verdens bedste sportsbyer og er netop kåret som den 7. bedste blandt verdens storbyer.

Doha i Qatar, der i år har været værtsby for VM i både boksning og håndbold, sneg sig ind foran København, der således nu får en 7. plads mod en 6. plads sidste år. Med en fastholdelse i Top-10 overgår København Oslo på en 37. plads og Stockholm på en 40. plads.

København er – sammen med London – de eneste nordeuropæiske byer, der har fundet vej til Top-10.

Listen – Global Sports Cities, som det britiske bureau Sportscal står bag, har vurderet, hvilke byer, der er de bedste værtsbyer for internationale sportsbegivenheder. Her er det kun byer som eks. London, Paris, Moskva, Tokyo og Rio de Janeiro, der klarer sig bedre end København.

Wonderful Copenhagen arbejder tæt sammen med Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og danske idrætsforbund for at tiltrække sportsbegivenheder. For nylig vandt København værtskabet af EM i svømning i 2017, der skal finde sted i den kommende Royal Arena i Ørestad.

Der bliver løbende budt på store sport-events, og der er allerede vundet en række helt store mesterskaber til København de kommende år, bl.a.: VM i Ishockey i 2018, VM i herrehåndbold i 2019 og ikke mindst EM i fodbold i 2020, hvor København sammen med 12 andre europæiske byer bliver værtsby for slutrunden i anledningen af UEFAs 60 års jubilæum.